duminică, 1 noiembrie 2009

No Way Out-Povestea Unei Trupe

Azi m-am decis sa intru si eu in minunata lume a blogurilor si sa ma ocup,cat imi permite timpul,de acest lucru.Aveam nevoie de un subiect si am zis ca daca tot scriu,sa scriu despre ce ma intereseaza si cu ce imi ocup o mare parte din timp:muzica.

Capitolul I

Totul a inceput acum 7 ani cand parintii mei s-au gandit ca ar fi frumos sa studiez un instrument si,din moment ce in familie exista deja un muzician(tata),s-au gandit ca o sa ma pasioneze si pe mine acelasi instrument din care el si-a castigat,o buna perioada de vreme,existenta:chitara.
Din vagile mele amintiri,tot ce imi aduc aminte este ca pentru inceput am urat acest instrument.In fiecare luni dupa scoala(clasa a 3-a) trebuia sa ma deplasez pana pe strada Ritmului si sa suport doua ore de "prea multa teorie" si "mult prea putina practica".
Asa ca dupa un an le-am zis ca nu mai vreau sa ma duc pentru ca pur si simplu,nu intra in domeniul meu de interes.Evident dezamagirea a fost mare si am decazut in ochii alor mei.In orice caz eram fericit ca pot sa ma duc afara sa ma joc si asa ca o buna bucata de vreme,am lasat-o balta.

Capitolul 2

Ajungand la o varsta cat de cat rezonabila(13 ani) am descoperit si un alt gen de muzica pe langa cea de la radio.Am aflat ce inseamna AC/DC,Iron Maiden,Guns 'N' Roses,Jimi Hendrix,SRV etc...
Am ramas pur si simplu uimit.Cele mai bune riff-uri de chitara,cele mai bune solouri,blues-urile si jazz-urile,toate pareau de necrezut si in acea vreme am descoperit cea ce urma sa ma pasioneze de acum in colo si cea ce vroiam sa fac.Evident nu mi-am imaginat(si in continuare nu imi imaginez) ca voi ajunge vreodata macar pe aproape de cei mentionati mai sus dar asta nu mi-a stat/sta in cale.Asa ca am sters praful de 4 ani si am luat chitara in brate.

Capitolul 3

M-am "aventurat" repede in cele mai bune riff-uri de AC/DC si am atentat,cu mai mult sau mai putin succes, solourile de la RHCP.Tot ce am invatat,am invatat singur-cu ajutorul internetului sau a auzului,si,de ce sa mint,cu putina indrumare de la "muzicianul casei".Dupa ceva vreme am ajuns la concluzia ca Back In Black sau Dani California nu constituie o cantare la munte cu pretenii.Asa ca a trebuit sa "imi plec privirea" peste niste Cargo,Tapinarii,Ursul Trubadur,Pheonix ca sa nu ma fac chiar de ras cu chitara in mana,cu prietenii langa, cana de vin fiert si focul de tabara,undeva pe o pajiste la munte..

Capitolul 4

Cam de aproape 2 ani am vrut sa fac altceva.Am vrut sa renunt la repetarea solourilor altora si sa incerc ceva propriu..Puteti sa va imaginati ca prima improvizatie a fost un dezastru afon care putea ucide o gramada de timpane dar nimeni nu se naste invatat.Asa ca a trebuit sa invat.Scari de blues,arpegii etc.
Dupa o lunga perioada(repet-LUNGA perioada) am reusit sa pun cap la cap cate ceva care sa sune relativ rezonabil.
Si am continuat sa invat.

Capitolul 5

Ajungand aproape de prezent,am decis ca daca tot am reusit invat cateva coveruri si sa compun ceva de unul singur,am zis de ce sa nu fac cea ce a vrut tatal meu sa fac si anume sa ii calc pe urme?Nu am avut nici un motiv sa nu o fac.Ajunsese sa fie o pasiune,imi placea,nu o faceam din obligatie parentala si in fond,ma distram.Asa ca am inceput sa adun oameni.
L-am luat pe cel mai bun prieten al meu, Teddy,care tocmai intrase proaspat in taina basului pe care l-a primit de Craciun.Ca si mine,vroia acelasi lucru si am inceput sa cautam oameni impreuna.Dupa lungi cautari de tobosar am cautat in ultimul loc in care nu ma uitasem pana la acel moment:in familie.Aveam sa aflu ca Robert,finul meu,bate destul de bine si ca era interesat deasemenea sa cante.Cu ultimul membru "pescuit" din clasa-Radu,un chitarist bun si el, am facut prima repetitie.

Capitolul 6

Prima repetitie.Prima melodie cantata timp de doua ore:Guns 'N' Roses-Knocking on Heaven's Door.Totul a mers perfect..O singura problema:ne mai trebuia o voce.Asa ca urmatoarea repetitie a fost facuta impreuna cu Stef,o prietena de-a lu' Robert.Dupa o serie de mai multe repetitii am ajuns la concluzia ca ar merge mai bine treaba cu inca o voce asa ca am chemat-o pe Anca..Din motive pe care nu le voi numi aici,am facut doar doua repetitii cu ea.

Multe multe schimbari si in mai n-i sa ivit ocazia sa cantam la "Festivalul Maiart".Evident ca raspunsul din partea mea cu organizatoarea a fost "DAA!!!" inainte sa gandesc.Si dupa ce am inscris trupa in festival mi-am dat seama ca ne mai trebuia o voce.Atunci am decis sa o ascult si eu o data pe Deea(prietena mea) si sa incerc varianta cu o prietena de-a ei ,Alexa.
Surpriza a fost mare inca de la prima repetitie cu Alexa,care s-a dovedit a fi perfecta pentru pozitia de solista alaturi de Stef.
Concertul a fost scurt.Melodiile noastre:Knocking On Heaven's Door si Hotel California.Am fost,am cantat,ne-am distrat dar nu am castigat-Nimeni nu e perfect.
Si din nefericire din ziua concertului,ne-am culcat pe o ureche si ne-am pierdut fiecare in vara fara nici o repetitie timp de 3 luni.

Din nou,din motive in care nu voi intra,trupa sa despartit.Problemele intre noi,plecarile si tot ce a mai fost a facut a determinat destramarea trupei.
Pentru o vreme am crezut ca totul s-a pierdut si ca tot ce a mai ramas din toata trupa sunt niste videouri si poze cu noi in vremurile bune.
Dar cu ajutorul unei anumite persoane pe care o iubesc am reusit sa imi ies din melancolie si sa continui sa fac ce ce imi place sa fac:sa cant.
Sfarsit


Cred ca v-a luat cascatul pana acum.Imi dau silinta sa nu va mai retin prea mult;).
Tot ce mai am de zis e ca am reusit sa imi adun oameni si sa ne punem pe picioare impreuna.

Trupa Actuala:Teddy-fost bas/actuala chitara
Dragos-Baterist
Pasla-Basist
Eddy(adica eu)-Chitara
Voce-?

In cea ce priveste vocea,incerc sa caut variante.Mai vine Anca din cand in cand si mai ciordeste microfonul pentru cateva melodii.Poate se hotaraste si ramane sigur.Nu stiu asta.Cert este ca oricum vor exista doua voci acum ramane de vazut care vor fi;).

Am facut blogul asta pentru a va tine si respectiv a ma tine la curent cu toata trupa.Voi incerca sa scriu cate ceva la fiecare sfarsit de saptamana cand am repetitii sa mai pun un clip,doua poze etc.


Am vrut sa scriu povestea ca in caz ca ajung vreodata undeva,sa nu uit niciodata cum,cu cine ,de ce si de unde am pornit .Pana saptamana viitoare va las cu cateva vid-uri cu trupa initiala.
Enjoy!:D

http://www.youtube.com/watch?v=Aelw_ddcI8Q




2 comentarii:

  1. de-am fi fost iar in luna mai...

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt o voce...dar ,din pacate...e tarziu pentru mine sa cant ce iti place tie...o sa iti urmaresc blogul.Daca vrei sa stii cum cant, scrii pe youtube "canta ioana sandu",am multe piese in cont,precum sunt si anii mei pe langa ai tai...sau putem vorbi pe id mess sandu_ioana72

    RăspundețiȘtergere